Plaatsing van een 'kweekkamer'

Op zondag 28 april hebben enkele leden van onze vereniging een object geplaatst in het Bronsbergenmeer te Zutphen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat dit tot een 'kweekkamer' voor jonge vis zal uitgroeien.

De constructie bestaat uit een oude garagedeur die aan de deurzijde beschutting zal geven. Via de overige drie delen kan, via het nog aan te brengen gaas, jonge vis beschutting zoeken. Grotere vissen hebben door het gaas geen toegang tot de ruimte erachter.

Het object wordt geplaatst in een rustig deel van de plas waar niet veel gedoken en gezwommen wordt. Er treedt dus relatief weinig verstoring op.

Op de korte termijn gaan we een survey houden om te kijken of het object op de gewenste manier is gepositioneerd. Daarna kan het gaas worden aangebracht en mogen vissen gebruik gaan maken van deze veilige haven.


Commentaar

De geboorte van een zeedonderdpad.

'Double Devotion' is een film van Peter van Rodijnen. Wij raden een ieder aan om deze mooie film te bekijken. Om de film te maken volgde Peter drie maanden lang een zeedonderpadmannetje dat met veel toewijding voor twee nestjes eieren zorgde. Eén nestje was niet eens van hemzelf! Het resultaat is een prachtige film die de eerste prijs op het North Sea Film Festival 2012 won. Op vrijdag 5 maart werd de film uitgezonden in het programma Vroege Vogels van de Vara.

Je kan het filmpje via www.uitzendinggemist.nl bekijken en zelf zien hoe mooi Nederland is onderwater. Om het je makkelijk te maken hebben we het filmpje hieronder op het juiste moment voor je klaar gezet. Het duurt iets meer dan 5 minuten. (wel eerst reclame)

Wil je meer weten over hoe deze film gemaakt is? Volg dan
deze link.


Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


note: deze link zal een cookie plaatsen, deze kunnen we helaas niet uitzetten.

Commentaar

Een potje onderwatervoetbal, opmaat voor OZK?

Onderwatervoetbal

Gisteren was het 1 maart, de eerste vrijdag van de maand. Zoals gebruikelijk nemen nemen leden van duikvereniging Albacare dan hun duikspullen mee naar het zwembad in Zutphen. Het doel is een leuke apparatuurtraining en deze keer stond er onderwatervoetbal op het programma.

Nu lijkt dit makkelijker dan het is. Het begint al met de bal, hoe krijg je die zinkend? Dit hebben we opgelost door een voetbal te vullen met een zoutoplossing, zoutwater is immers zwaarder dan zoet en zal dus zinken. Na een lang gepruts met een naald om de zoutoplossing in de bal te krijgen was deze eindelijk vol. Niet verwacht dat dit bijna 3 uur zou duren!

Daarna is het niet veel meer dan de doelen markeren met pionnen en de duikset aantrekken, zonder vinnen uiteraard. Omdat dit de eerste keer was hadden we geen andere regels dan 'fair play' afgesproken. We kwamen er al heel snel achter dat voetballen onderwater toch niet zo eenvoudig is als het lijkt. Het lijkt toch al snel dat er veel te weinig lucht uit de automaat komt. In een heuse competitie zou je best wel een aantal wissels kunnen gebruiken.

Het pluspunt van deze training is wel dat de duikapparatuur tot het maximum wordt belast en getest. Door de grote hoeveelheden uitgeademde lucht leek de oppervlakte van het zwembad verdacht veel op een kookpot! Door de inspanning heb je het gevoel dat je longen ieder moment kunnen barsten. Je weet meteen wat grote inspanning onderwater met je doet, bijvoorbeeld tegen de stroom inzwemmen.

Wie weet wordt dit ooit nog eens de aanleiding voor het OZK, het Open Zutphens Kampioenschap! Wie neemt het tegen ons op?


Commentaar

Introductieduik en filmpje!

Dat duiken een prachtige sport is dat wisten wij natuurlijk al. Voor de niet duikers onder ons is dit minder bekend. Door middel van een introductieduik kun je op een veilige manier kennismaken met de duiksport.

Op vrijdag 22 Februari 2013 was het weer zover en hebben we hopelijk weer iemand enthousiast kunnen maken voor de duiksport.

We denken wel dat dit gelukt is, want na afloop werden we onthaald met een grote gulle lach!

Als bonus hebben we er als aandenken nog een leuk filmpje van gemaakt.

Commentaar

Onderwater netten training

Op vrijdag 28-12-2012 hebben we een heuse onderwater netten training georganiseerd.

De netten waren door voetbalvereniging FC Zutphen gedoneerd aan onze duikvereniging. Na de nodige knutseluurtjes en wat proef opzetjes onderwater hadden we een mooie setup verkregen. Alle dank wat dit betreft gaat uit naar Han.

Het doel van de training is tweeledig.
  1. Het gevoel hoe het is om vast te komen zitten in een net onderwater. Voor velen is dit een angstige ervaring. Het is prettig om dit op voorhand in een gecontroleerde omgeving te ervaren.
  2. Bewust worden van je omgeving.
    Door deze oefeningen leer je waar je positie in het water is. Je leert ook hoe belangrijk het is deze positie te houden. Tevens kom je erachter waar precies je uitstekende delen zich bevinden zoals b.v. de kraan van je fles.
Al met al een zeer geslaagde training die zeer zeker regelmatig herhaald wordt.

We hebben hier een leuk filmpje van gemaakt, dit vind je hieronder.

Commentaar

De kerstgroet van duikvereniging Albacare

Duikvereniging Albacare uit Zutphen wenst alle duikers fijne feestdagen en een voorspoedig duikjaar!!!!

Dit vrolijke duikfllmpje met een duikende santa geeft de juiste spirit weer.

Commentaar

That's why the world didn't end. We just got a new calender!

We just got a new calendar since the old one was obsolete. Watch the movie!!!

Commentaar

De 2*-opleiding start in Februari 2013

In de tweede helft van Februari verzorgt duikvereniging Albacare een 2*-opleiding, internationaal erkend als advanced open water.

In deze opleiding leer je meer over het duiken in moeilijkere omstandigheden. Tevens leer je hoe je moet omgaan met een buddy in nood.

De volgende onderdelen komen ruimschoots aan bod:

  • Diepduiken tot 30 meter maar geen decompressie.
  • Nachtduiken,
  • Stroomduiken
  • Redden van duikers in nood.

De opleiding wordt verzorgt in Zutphen door onze instructeurs. Voor het deel stroomduiken en diepduiken zullen we een duikweekend in Zeeland organiseren.

Heb je interesse of wil je meer weten neem dan eens contact met ons op.
omslag-2-duiker-klein
Commentaar

Slecht zicht training

Traning slecht zicht. Door de duikbril af te dekken met een donkere folie kan zo een zeer slecht zicht situatie nagebootst worden. Leerzaam en leuk, om te ervaren dat oriëntatie, trimmen en alle andere duikvaardigheden opeens een stuk lastiger zijn. Tevens is de duiker volledig afhankelijk van zijn buddy en moet deze volledig vertrouwen. Op ons Youtube kanaal staat een korte film van deze training.

Commentaar

Hefballon

Vanochtend een leuke en interessante duik gemaakt. Twee leden hebben geoefend met een hefballon. Bekijk onze facebook pagina voor foto's en ons Youtube kanaal "Albacare Zutphen" voor een film.

Commentaar (2) Laat commentaar zien
Zie oudere berichten...