Hefballon

Vanochtend een leuke en interessante duik gemaakt. Twee leden hebben geoefend met een hefballon. Bekijk onze facebook pagina voor foto's en ons Youtube kanaal "Albacare Zutphen" voor een film.

Commentaar (2) Laat commentaar zien

Albacare en Youtube

Duikvereniging Albacare heeft een eigen Youtube kanaal. Abonneer je nu. Klik hier om naar onze Youtube te gaan.
Commentaar

WK onderwater fotografie komt naar NL

Voor iemand die twijfeld of ons koude kikkerlandje onderwater nog wat te bieden heeft.

Onderstaand bericht werd onlangs bekend gemaakt door de NOB.
“Van 21 tot 25 mei 2015 zal het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie in Nederland plaatsvinden”, zo maakte de wereldduikbond CMAS in februari van dit jaar bekend. De Nederlandse Onderwatersport Bond neemt de organisatie van dit WK op zich en heeft Zeeland aangewezen als wedstrijdlocatie. Het kampioenschap is volgens de bond een uitgelezen kans om dit duikgebied internationaal op de kaart te zetten. Onlangs heeft de NOB een afgevaardigde van de CMAS met deze bijzondere provincie laten kennismaken.

Lees verder >>>
Commentaar

Parkeren in Zeeland, verscherpt toezicht……

Voor onze leden die volgend weekend afreizen naar Zeeland voor een duikweekendje het volgende bericht dat ons onlangs via de NOB bereikte:

Advies m.b.t. parkeren bij duiklocaties


E1-bord
Er zijn verschillende meldingen bij ons binnengekomen over verscherpte parkeercontroles bij o.a. duikplaats 13, 14 en 15 bij Den Osse op Schouwen Duiveland. Het is niet toegestaan om buiten de daarvoor bestemde parkeervakken te parkeren. Dit is aangegeven met E1-borden met zone-aanduiding. Bij Den Osse zal met name scherp worden gecontroleerd op het parkeren in de berm langs de Langendijk. De belangrijkste reden voor de aanscherping van het beleid is dat hulpdiensten gehinderd kunnen worden in de doorgang.

We raden je aan om bij grote drukte uit te wijken naar één van de vele andere schitterende locaties in de nabijheid! Inspiratie hiervoor kun je opdoen via deze link.
Commentaar

Het duikseizoen is weer begonnen, een tip van de NOB.

Wij ontvingen de volgende tip van de NOB, deze willen we jullie niet onthouden nu het duikseizoen weer begonnen is.

Tips van de veiligheidscommissie

Hoewel het weer tijdens de afgelopen winter de duiksport ruimschoots heeft toegelaten, zal het duikseizoen voor de meeste duikers rond deze tijd beginnen. De 1*-duikers in opleiding gaan hun eerste buitenduik maken en ook de gevorderde duikers halen hun spullen weer uit het spreekwoordelijke vet. Daarom willen we de aandacht vestigen op de volgende zaken:

Het goed functioneren van je apparatuur

Laat je apparatuur regelmatig onderhouden, bij voorkeur door een kundige en door de producent gecertificeerde onderhoudsmonteur. Voor de eerste trap, primaire automaat en octopus is dit meestal één keer per jaar of na een honderdtal duiken binnen het jaar. Lees de gebruiksaanwijzing van de producent na voor eventuele merk- of typeafhankelijke afwijkingen! Voor persluchtflessen geldt een zogenaamde hydrostatische keuring volgens Lloyd's Register Stoomwezen, die één keer in de vijf jaar verplicht is. Een visuele inspectie is in Nederland - in tegenstelling tot bij onze zuiderburen - niet verplicht. Een jaarlijkse of tweejaarlijkse controle kan echter nooit kwaad!

Duikmedische keuring

Zorg ervoor dat je duikmedische keuring nog geldig is!

Richtlijnen voor Veilig Duiken

Lees daarnaast de Richtlijnen voor Veilig Duiken nog even door.
Commentaar

Verslag van Koninginnedag 2012

Op Koninginnedag 2012 kunnen we terugkijken als een geslaagde dag. Na een week lang druilerig weer dat eerder op herfst leek dan voorjaar was deze dag uitgesproken prachtig. Hoe krijgt het koninklijk huis dit elk jaar toch weer voor elkaar was het eerste dat in ons op kwam.

Voor ons was een evenement als dit ook de eerste keer, dus toch iets waar we lang over hebben nagedacht en gesproken. Onze voorbereidingen begonnen al in december van het vorige jaar, klusmiddagen werden belegd om met alle leden de attributen voor de stand in orde te maken. Alleen dit al creëerde een goede sfeer en tussendoor werd ons instructie en evaluatie hok ook nog even grondig opgeknapt.

Vandaag begon de dag erg vroeg voor enkele van onze leden, om 07.00 uur waren zij paraat bij ons hok om de attributen op te halen en naar de Zaadmarkt te transporteren. De stand moest voor 09.00 worden opgebouwd, nadien waren auto's niet meer welkom op de markt. Vanaf 09.00 begon ook het eerste publiek langzaam over de diverse markten te wandelen, tot 10.00 was het echter nog niet erg druk. Tussen 10.00 en 13.00 was er continue aanloop en werden er diverse interessante gesprekken gevoerd. Na 13.00 nam de middag ploeg het van de ochtendploeg over, de aanloop werd wat minder maar het feest iets verderop al groter. Tegen 16.00 was het toch wel gedaan, de biertenten en muziek trokken meer bekijks dan onze mooie stand. Niet zo verwonderlijk natuurlijk op zo'n mooie dag als deze, onze keeltjes verdienden inmiddels ook wel een biertje na een dag in de zon.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde dag, we zijn zeker wijzer geworden naar de interesses van veel mensen. Aan ons de taak om deze dag te evalueren en te kijken of we ons aanbod bij kunnen stellen.

Groet,
PR Albacare.

IMG_5646 - Version 2
Beter weer dan dit kan toch niet?

IMG_5651 - Version 2
De terrassen waren al vroeg op de dag overvol

IMG_5654 - Version 2
De ochtendploeg klaar voor actie.

IMG_5658 - Version 2
Onze stand op de zaadmarkt viel op door de hoge vlaggen.

IMG_5663 - Version 2
De middagploeg geeft tekst en uitleg.

IMG_1008 - Version 2
En heuse belangstelling van een nieuw lid?
Commentaar (1) Laat commentaar zien

Koninginnedag 2012

30 April 2012. Wij staan met een leuke stand op de koninginnedag. Leden van duik vereniging Albacare geven uitleg over de duik mogelijkheden die wij te bieden hebben. Er worden onderwater foto's en video's getoond. Kom een kijkje nemen en wie weet wordt u ook besmet met het duikvirus.
Commentaar (1) Laat commentaar zien

Kompastocht 2012

Helaas ging de kompastocht op het laatste moment niet door. Een klein gewicht probleem was de aanleiding, door de wind dreven de boeien weg. Een kompastocht met bewegende boeien was een optie, maar de keuze viel op een gewone duik maken. Organisatie bedankt voor de inzet!

albacare_img_5365
albacare_img_5362
albacare_img_5363
Commentaar (1) Laat commentaar zien

DuikfestivalOp zaterdag 8 september a.s. wordt een groot duikfestival georganiseerd waar alle NOB-leden én hun partners en kinderen van harte welkom zijn. De locatie van dit evenement is ‘Watergoed’ aan de plas Slijk Ewijk, in de buurt van Nijmegen. Je kunt hier interessante presentaties en workshops bijwonen, kennismaken met andere duikers, bestuurders en bureaumedewerkers ontmoeten en informatiestands bezoeken.Uiteraard ontbreken de hapjes, drankjes en muziek niet! Je ontvangt binnenkort een uitnodiging met meer informatie en uitleg over de manier waarop je je voor deze dag kunt aanmelden. De toegang zal €5,- per persoon zijn, maar hiervoor krijg je vier consumptiemunten die je kunt besteden bij de eet- en drinkstalletjes op het terrein.


We kijken er naar uit je op 8 september te mogen ontvangen!
Commentaar

Workshop Non verbale communicatie bij lesgeven

Afgelopen zaterdag 11 februari de workshop "Non verbale communicatie bij lesgeven" van de NOB gevolgd.
In deze workshop wordt dieper ingegaan op het non verbale wat we onderwater nu eenmaal hebben.
Ik heb deze dag als zeer leerzaam ervaren, daarnaast was het ook gewoon erg leuk om te doen.
Een echte aanrader voor duikinstructeurs.

Silvio
Commentaar
Zie oudere berichten...