Albacare gaat Diep Zuid in 2011 (3)


De volgende dagen was het een repeterende verhaal. Alleen het ochtend ritueel werd wat aangepast. Een van de braboos had een vreselijk ochtend humeur en daarom zongen we voor Tim het ochtend liedje van Giel Beelen: begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach. Alleen zongen we dit niet om 7:30 uur maar om 5:30 !


We hebben gedoken op de volgende locaties. Habili Gafar, Maharaus, Shaab Eid, St Jones Caves, Paradise, Satayti (dolfijnen), Small Abu Kalauo, Abu Ashare , Abu el Kagel, Qutta Sharm en Shaab Mars Alam. We hebben nog een super TM ( Turtle Moment) gehad en een geweldig uurtje gezwommen met dolfijnen!!

De laatste avondduik werd gemaakt op de plek met de naam Abu el Kagel. Dit was een toppertje: we hebben o.a. een krokodilvis , jagende/etende reuze murene, steenvissen en jagende koraal duivels gezien. Jammer dat deze avondduik nu maar 45 minuten mocht duren, het was echt te kort!

De laatste dag op zee hebben we nog twee duikjes gemaakt. Daarna de spullen goed spoelen, laten drogen en alles weer in de tas proppen. De hut opruimen en de gemaakte drank kosten afrekenen, een t-shirt scoren of hooder met opdruk en wachten op de transfer naar het vasteland. Nog wat foto’s gemaakt en natuurlijk afscheid genomen van de bemanning.


De bus stond al klaar om ons naar het hotel te brengen voor onze laatste nacht in Egypte. We werden onder gebracht in het Crown Plaza Sahara Oasis hotel in Port Ghalib. Hier konden we heerlijk uitrusten van deze geweldige duikreis. Zeker na het eten in het buffet-restaurant waar je van alle windstreken wel wat kon vinden om te eten.

De laatste dag van deze vakantie werd aan de waterkant van het hotel door gebracht. We hebben nog mee gedaan met aqua jogging, een zomers dansje geleerd en zoals het Albacare betaamt: het buffet van 12 uur geplunderd!

De bus om ons het laatste stukje weg te brengen was mooi op tijd. Op het vliegveld aangekomen snel door de beveiligingspoortjes, inchecken en door de paspoortcontrole. In de taxfree afdeling nog snel wat scoren voor de thuisblijvers en als allerlaatste nog een pizza eten Natuurlijk dan nog wachten om in te kunnen stappen voor de vlucht naar Schiphol. Ook nu was het toestel niet uitverkocht. Nadat we in de lucht waren, hadden we weer snel van positie gewisseld. Om de tijd wat te doden wat biertjes slobberen, wat eten, een filmpje kijken. Zo waren we alweer snel terug in Nederland. Op Schiphol aangekomen snel naar de gereed staande bus die ons in no time thuis afzette.

De reisgenoten waren Tieke, Roy, Bart, Rene, Ron, Raymond, Silvio en Felix.

Commentaar
Zie oudere berichten...