Albacare gaat Diep Zuid in 2011 (2)

De eerste duikdag.

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt gingen we eerst een stukje varen, voordat we aan onze eerste duik konden beginnen. Na de briefing en de regels die aan boord gelden, werden we in twee groepen verdeeld en gingen we voor onze eerste duik het water in. De opzet was om ons goed uit te loden en dan met Lilia, de duikgids uit Mexico, er een lekker duikje van te maken. Tevens moesten we laten zien dat wij een reddingsboei konden laten opstijgen vanaf 10 meter. De duiklocatie was Shaab Marsa Alam.

De 2e en 3e duik van deze dag waren op Dahria Wadi EL Gemal (achter de vallei van de kamelen). Tussen de duiken in werd er wat gegeten, gevaren en geslapen. Ook besloten Raymond en Felix om geen duikpak meer aan te trekken, omdat het water op 30 meter nog steeds 25 graden was en je dan minder tijd nodig had voor het omkleden. Het was een hele mooie duiklocatie. Na de 3e duik was het tijd voor het “deco biertje” en weer aan tafel voor het avond eten.


Duikdag 2.

Na een heerlijke nacht door gebracht te hebben op het bovendek onder 100.000 sterren was het alweer heel vroeg dag. In de nacht waren we verkast naar een andere plek. Na wat koffie en een snackje ging de bel alweer voor de 1ste briefing van de dag.

We gingen duiken op de duikstek met de naam Shaab Farag. Na een 1 uur kwamen we voldaan weer boven water: wat was dit een geweldige duik en wat is het toch heerlijk om zo je dag te mogen beginnen.

Voor het ontbijt eerst de spullen spoelen en ophangen en de afspraak was om aangekleed aan tafel te verschijnen. Na het ontbijt weer relaxen op het bovendek. Iedereen had zo zijn eigen invulling: de een luisterde muziek, de ander ging wat lezen en weer een ander ging een tukkie doen.

Om 10 uur was het al weer tijd voor de 2e duik. Deze was net zo mooi als de eerste en duurde ruim een uur.

Na de lunch verkasten we naar de duikplek met de illustere naam Dangerous Rif. Na de uitleg wat we gingen doen, stapten we in de zodiac voor onze eerste drop off duik. Het is de bedoeling dat als je met z’n allen in een zodiac zit, je op het teken van de gids met de hele groep te gelijk in het water terecht komt om dan gelijk de afdaling in te zetten. Maar met Albacare lukte dat natuurlijk niet, dus in twee groepen afdalen. Op 30 meter zagen we een school met erg grote

tonijnen wat al geweldig was. Na een tijdje en nog wat dieper zagen we de eerste haai van deze trip. Het was een grote Hamerhaai. Nou, het was een geweldige ervaring om zo’n joekel tegen te komen! Deze duik duurde ruim een uur, maar was eigenlijk veel te kort. De spullen afspoelen, snackje nuttigen en relaxen en weer een stukje varen naar de volgende duikstek voor de tweede avondduik.

De plek voor de avondduik heette Marsa Salami. Dit was geen hot spot, het stroomde erg hard en er was niet veel te zien. We mochten ook maar 45 minuten duiken en dat was ook wel lang genoeg. Na het boord ritueel kwamen de biertjes uit de koelkast. Wat smaakt zo’n Egyptisch biertje toch lekker in de zwoele avond na het duiken. Daarna weer lekker eten en de dag afsluiten met een mixje. Tegen 10 uur werden de bedjes weer opgemaakt en vielen we weer lekker onder de sterren in slaap.

Commentaar
Zie oudere berichten...